JANKOVSKÝ PO ČTVRTÉ MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY

24.06.2011 16:58

     V sobotu 18.6. se uskutečnilo ve sportovní hale Slavie mezinárodní mistrovství České Republiky. Nad účastí Viktora Jankovského byl otázník, kvůli brzkému odletu na kvalifikaci na OH do Baku. Nakonec se Viktor rozhodl do turnaje nastoupit s tím, že s jakýmkoliv náznakem zranění ihned odstoupí. Ve váze do 68 kg se sešla velmi dobrá konkurence a proto byl Jankovský velmi rád, že se takto rozhodl. Los přisoudil Viktorovi do prvního kola Pavla Pospíška (Kojaka) týmového kolegu z reprezentace. Nebyl to zrovna šťastný los, protože finále by si určitě zasloužili oba.

    Viktor byl v tomto zápase lépe koncentrovaný než Pavel a tak využíval jeho chyb a správně umístěnými kopy zvyšoval svůj náskok. V závěru zápasu se Pavel velmi horlivě snažil zápas nějakým způsobem zvrátit, ale Viktor si i tento nápor pohlídal a zvítězil 10:0.

    Do semifinále se k Viktorovi probojoval rakouský závodník. První kolo bylo opatrnější a skončilo 2:1 pro Viktora. Hned na začátku druhého kola dostal Viktor dva rychlé body na což reagoval a zasypal soupeře rychlými technikami. Skóre se asi za 15 vteřin změnilo ze 2:1 na 10:5. Dále se Viktor snažil skóre kontrolovat, ale při vysoké aktivitě soupeře si nemohl oddechnout ani na chviličku. Semifinále skončilo 19:13 pro české barvy a Jankovský se už těšil na finále.

    Ve finále proti Viktorovi nastoupil další rakouský závodník. Viktor si po předchozích výkonech velice věřil a šel si jasně pro zlato hned od začátku. Zápas skončil ještě před časem z důvodu 12-ti bodového rozdílu po krásné technice na hlavu. Viktor se radoval ze zlata a titulu Mistr České Republiky již po 4. 

    Podle toho, co jsem viděl, je Viktor do Baku optimálně připraven a doufám, že se mu to tam podaří zúročit a získat místo pro ČR na OH