NA AUSTRIAN OPEN ZÍSKAL VIKTOR JANKOVSKÝ DALŠÍ CENNÝ SKALP

24.06.2011 16:27

    Poslední A Class turnaj před kvalifikací na OH se konal v Innsbrucku. Po zdařilém výkonu na Karlovači odjel Viktor do Rakouska s cílem získat medaili. Díky výsledkům z minulých turnajů byl Jankovský 6. nasazený v pavouku, tudíž měl první kolo volný los. Přesto, že byl Viktor nasazen, ho hned v prvním zápase čekal velice těžký soupeř, olympijský vitěz ze Sydney MOUROUTSOS Michalis(https://www.taekwondodata.com/michalis-mouroutsos.a3q4.html) z Řecka.

    Viktor nastoupil do zápasu velmi zodpovědně a první kolo skončilo 0:0. V druhém kole se Řekovi podařilo Viktora nachytat a dostal se do vedení 1:0. I přesto, že byl náš závodník aktivnější a tlačil soupeře ven z tatami, po druhém kole prohrával. Avšak zápas má tři kola a to Viktor ví, takže ve třetím kole trefil protivníka krásnou zkrácenou technikou do hlavy a tím získal 3 body. To už si Viktor dokázal v klidu pohlídat a prošel do dalšího kola vítězstvím 3:2. 

    V dalším zápase se Viktor střetl s reprezentantem Anglie GAYLE Jordan, který přešel přes slovenského reprezentanta Ondreje Cehlára. V tomto zápase Viktor prohrál 2:3. Škoda jen, že ho ovlivnil středový rozhodčí, který soupeře třikrát nenapomínal, když měl. Zápas by pak vypadal určitě jinak. Angličan nakonec skončil na 3. místě.
 

Zápasy najdete ve videogalerii.