9. MÍSTO Z DUTCH OPEN PRO VIKTORA JANKOVSKÉHO

30.03.2012 20:37

V pátek 15.3. vyrazil Viktor Jankovský s reprezentačním výběrem již po 7. na jeden z největších turnajů v Evropě DUTCH OPEN. Tento turnaj se již tradičně koná v holandském Eindhovenu. Cesta trvala asi 8 hodin, vážení proběhlo bez problémů a poté se reprezentanti ubytovali v nedalekém hotelu asi 20 min od centra. Všichni byli hladový a tak vyrazili do centra města na pořádnou večeři. Po návratu na hotel si naordinovali spánek před náročným dnem.

Viktor nastoupil do prvního zápasu proti německému závodníkovi a od začátku na tatami dominoval. Zvítězil 8:3 a mohl se dívat na zápas po něm, koho potká v dalším kole.

Byl to vysoký Mexičan. Coach Viktorovi radil, aby se hodně pohyboval a nedal vysokému soupeři možnost využít dlouhých nohou. Zápas začal rychlou výměnou a stav byl 1:1. Mexičan stále zvedal přední nohu a Viktor jen čekal až jí položí a pak zaútočil a dostal se do vedení 2:1. V prvním kole se mu podařilo ještě bod přidat. Další dvě kole pokračovali v podobném duchu, i přes snahu soupeře si to Viktor pohlídal a postoupil do osmifinále. 

V osmifinále se Jankovský potkal s ruským reprezentantem. V prvním kole si Rus vybudoval dvoubodový náskok. Ve třetím kole tento náskok bohužel ještě navýšil. VIktorovi se nepodařilo vyzrát na soupeřúv skvělý blok. Rus nakonec získal stříbrnou medaili.

Sice z toho nebyla medaile, ale 9. místo z A turnaje je před ME povzbuzující výsledek.